Teatteriin

Tavoitteenani ja työnkuvanani on luoda puvustus, joka kuvittaa tarinaa, tukee näyttelijöiden olemista rooleissaan ja saa katsojan uppoutumaan esitettävään maailmaan syvemmin.

Haluan tehdä jälkeä, joka pelaa yhteen ohjaajan näkemyksen ja tekstin kanssa, ja samalla kertoo myös minun versioni tarinasta. Omien yksittäisten taideteosteni esittelyn sijaan tahdon maalata yhtenäistä kokonaiskuvaa, korostaa tärkeitä piirteitä tai yksityiskohtia, luoda kiinnostavuutta ja jättää katsojalle esityksestä tunnetilan lisäksi myös visuaalisen muistijäljen.

 

Iskä_ja_pesue Slummin tyttötrio, esittäjäryhmä 1 Keisari Josef II ja Wolfgang Amadeus Mozart

Olen tehnyt syksyllä 2009 ensimmäiseni ja keväästä 2011 alkaen toistakymmentä puvustusta keskisuomalaisiin teattereihin (Huoneteatteri, Kulissi, Murmuu, AdAstra, Ylioppilasteatteri, Teatterikone sekä Jyväskylän Kaupunginteatteri). Tällä hetkellä toimin vakituisena puvustajana Teatterikoneessa ja teen freelancer-keikkaa muihin teattereihin. Omimmaksi jutuksi koen lastennäytelmät, mutta kaikki muukin komediasta draamaan ja epookista absurdismiin luontuu.

Käytän töissäni kierrätysmateriaaleja niin paljon kuin mahdollista. Paikalliset kierrätyskeskukset, kirpputorit ja vintagemyymälät tunnen läpikotaisin, samoin kuin kaupungin muunkin vaate-, asuste- ja materiaalitarjonnan. Teen yhteistyötä yrittäjien ja yhdistysten kanssa, sillä tahdon omalta osaltani edesauttaa kivijalkamyymälöiden ja muiden palveluiden pysymistä Jyväskylässä. Suuri (eikä niin salainenkaan) haaveeni olisi saada yhdistetyksi sekä harrastaja- että pienten ammattiteattereiden pukuvarastot yhdeksi suureksi puvustoksi, jonka rahoitus toimisi pukuvuokrauksella. Resurssiviisautta peräänkuuluttaen tässäkin!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s