Koulutukset ja työpajat

Miten suunnitellaan puvustus? Mitä asioita tulee ottaa huomioon lavavaatetuksessa ja millä tavoin rooliasu vaikuttaa esiintyjän olemukseen? Kuinka teatteripuvustus toteutetaan, mistä se hankitaan ja paljonko se tulee maksamaan?

Työpajamuotoisia asuideointi-improja, tunnin luento esimerkkikuvilla tai kokonaisen produktion puvustuksen suunnittelun ja toteutuksen ohjaus – tai vaikka tuunaustyöpaja vanhojen vaatteiden uudistamiseksi (lava)käyttöön. Harrastajateatteriin, vaatetusalan opiskelijoille, draamakurssilaisille tai kouluun taideaineiden opetuksen yhteyteen, räätälöitynä jokaiselle ryhmälle. Kysy lisää!

 

aika varattu : johtaja ja hoitsut  aika varattu : ilona  aika varattu : nelli ja arja

Kulttuuriklubi Siperian Produktio NYT:issä työskentelin talven ja kevään 2013-2014 ajan kahdeksanhenkisen puvustus- ja lavastusryhmän ohjaajana ja produktion visuaalisena vastaavana. Lavalla nähtävä jälki on nuorten itse suunnittelemaa ja toteuttamaa. Aloitimme puvustuksen perusteiden läpikäymisellä, siirryimme siitä tekstin fiilistelemiseen ja lähdimme työstämään tulleiden mielikuvien pohjalta sairaalalaitosmaailman kertakäyttöhenkilökunnan ja jäteasiakkaiden puvustusta inhorealismin ja karkkivärien kauniin liiton kautta.

NYT-produktion skenografiaohjauksen lisäksi olen pitänyt puvustustyöpajoja Nuorten Taidetyöpajan teatteriryhmille, opettanut puvustuksen perusteita Jyväskylän Ammattiopiston vaatetusompelulinjan opiskelijoille Huoneteatterin yhteistyöproduktiossa Pehmolelut lingossa (2011), avustanut Jyväskylän Lyseon draamakurssien puvustajia heidän produktioissaan sekä vetänyt Lyseolla parina vuonna Ompelukonelanit-tapahtumaa. Olen myös toiminut työpaikkaohjaajana JAO:n vaatetusompelija-,  tekstiili- ja vaatetusartesaaniopiskelijoiden työssäoppimisissa Huoneteatterilla ja Kulissilla. Kuvallisen ilmaisun perustutkinnon (eli valokuvauslinjan) opiskelijoiden työssäoppimisia ohjasin Huonetetterin Pukuvuokraamolla, keskittyen tosin kamerateknisten asioiden sijaan stailaukseen, sommitteluun ja kuvailmaisuun.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s