On yhtä huumaa rock’n’roll

Arvio: Kulttimusikaali Rocky Horror Show! osuu ja uppoaa

Richard O’Brienin kirjoittama kulttimusikaali Rocky Horror Show! viettelee katsojansa. Sen viesti on liberaali alleviivaten seksuaalista voimaa, vapautta ja erilaisuutta.

Tässä 70-luvun hulvattoman hauskassa, visuaalisesti rikkaassa tanssi- ja musiikkinäytelmässä rikotaan rajoja. Tahallisen kömpelö käsikirjoitus leikittelee camp-henkeen b-luokan kauhu- ja scifi-elokuvilla.

Konservatiiviset Janet (Elsa Kalervo) ja Brad (Petteri Olkinuora) ovat juuri kihlautuneet. Auton rengas puhkeaa ja pari hakeutuu sateensuojaan läheiseen linnaan, jonka isäntä on eriskummallinen transvestiitti tiedemies Frank N. Wurst (Pablo Delahay), joka viettelee pariskunnan ja haastaa heidän arvojaan toden teolla. Asiat alkavat mennä vain sekopäisempään suuntaan.

Ohjaaja Antti Viitamäki tuntee materiaalinsa läpikotaisin, sillä sovitus onnistuu ja hän uskaltaa ottaa taiteellisia vapauksia, jotka näkyvät leikittelynä lavastuksessa ja liioitellussa humoristisessa elekielessä.

Luovat lavastusratkaisut yhdessä valosuunnittelun kanssa syventävät tarinaa entisestään ja yllättävät nokkeluudellaan. Puvustus toimii.

Rami-Jussi Ruodemäki ohjaa musiikin. Orkesterin soitto sekä näyttelijöiden laulu ovat tyyliteltyjä suorituksia. Anne Joutsimäen koreografiat ovat uskomatonta katseltavaa, niiden vaihtuvuus ja haasteellisuus pitävät otteessaan.

Suuri näyttelijäkaarti onnistuu tarkasti ja räiskyvästi tulkitsemaan hahmoja. Elsa Kalervon Janet ja vastanäyttelijä Petteri Olkinuoran Brad näyttäytyvät roolipuhtaina suorituksina.

Pablo Delahay on ilmiömäinen itsekeskeisenä, vallan- ja seksinnälkäisenä tohtori Wurstina. Ville Leppänen esittää Wurstin suloista luomusta Rockya onnistuen naiivissa olemuksessaan.

Rocky Horror Show on ilmiö, jolla on oma faniverkostonsa. Kuuleman mukaan interaktiivisiakin esityksiä, joissa yleisö saa osallistua, on luvassa. Jokaisen pitäisi nähdä Rocky Horror Show ainakin kerran! Itse menen toisenkin.

Saara Heikkilä / KSML.fi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s