Tuttu IMDb:sta

Kävipä kerran syystalvella 2015-2016 niin, että Jyväskylän seudulla tehtailtiin lyhytleffaa nimeltä Tutorial. Kuten alaan kuuluu, Tutorialin tiedot ilmestyivät hiljalleen valmistumisen kynnyksellä myös Internet Movie Database -sivustolle. Jos IMDb ei ole jollekin entuudestaan tuttu sivusto, niin kyseessä on siis internetin kattavin ja tunnetuin tietokanta elokuvista, lyhytleffoista, tv-ohjelmista, piirretyistä ja videopeleistä. IMDb keikkuu korkealla Googlen hakutuloksissa, sitä siteerataan lähteenä Wikipediassa ja siellä vierailee jopa 200 miljoonaa käyttäjää kuukaudessa. Sivusto siis todellakin on aivan valtavan suuri tietopankki alan tuotoksista ja tekijöistä.

Allekirjoittaneellakin oli Tutorialin suhteen pieni rooli, tosin ei siis kameran edessä, vaan taustajoukoissa. Auttelin pukusuunnittelija Janika Utriaista puvustuksen toteuttamisen kanssa muutamana päivänä mm. tuunaamaan vaatteita katu-uskottavasti rähjääntyneiksi. Siitä kiitokseksi minutkin oli huomioitu elokuvan tiedoissa, joihin olin päässyt tittelillä ”assistant costume designer”.

Tästä tekee päräyttävää se, että tämän ansiosta minullakin on nyt profiili IMDb:n syövereissä, täällä. Hyvin suppea, yhden lyhytelokuvan mittainen, mutta siellä minä olen. Se on jotenkin hassu hetki, tajuta päässeensä IMDb:n kuuden miljoonan elokuva-alan työntekijän nimiluettelon jatkoksi. En ole koskaan osannut murehtia, että jääkö musta jälkeä maailmaan sen jälkeen, kun ruumiistani aika joskus jättää. Nyt kuitenkin naurattaa tieto siitä, että olen tästä ikuisuuteen yksi hiekanmurunen suuressa IMDb-hiekkalaatikossa lukemattomien muiden (minua paljon suurempien) murusten joukossa. Olen osa elokuvahistorian tietokantaa. Mä olen tehnyt jotain. En paljon, mutta riittävästi.

Jos Tutorialin traileri herättää kiinnostuksesi, tai olet muuten kotimaisten indie-lyhytelokuvien ystävä, pistähän seurantaan Olohuonetuotanto Facebookissa ja ohjaaja-käsikirjoittaja-leikkaaja-mies kaiken takana Johannes Myllymäki Youtubessa. Ja jos vaikutat Tampereen suunnassa, laitahan kalenteriisi päivämäärä 12.03.2016! Tutorial on nimittäin nähtävissä Tampereen lyhytelokuvafestivaalien yhteydessä järjestettävän Trash & Underground Film Festival TUFF:in ohjelmistossa.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s