Valokuvaushommia / potretit vol 1

Olen ehtinyt viime aikoina hiljalleen tutustua uuteen järjestelmäkameraani ja harjoitella oikeiden asetusten löytämistä erilaisissa valaistuksissa. Apuna mulla on ollut ihania naisia, jotka ovat uhranneet iltojaan poseeratakseen potrettikuvissa. Kiitos murut kärsivällisyydestänne, innostanne ja kauniista sanoistanne! Oon voinut rauhassa äheltää kameran kanssa säätöjä testaillen ja valoja väännellen, ja lisäksi saanut luvat julkaista parhaita paloja otoksista täällä bloginkin puolella. Kiva seurata pidemmällä aikavälillä, minkälaista kehitystä kuvissa alkaa näkyä ja mihin suuntaan oma valokuvailmaisu muotoutuu.

En siis ole valokuvauksen ammattilainen enkä alan opiskelija, enkä sellaiseksi pyrikään – mut koska kaikessa työssäni tarvitsen kameraa niin työnjälkeni dokumentointiin kuin markkinointiin ja viestintäänkin, haluan ehdottomasti oppia ottamaan kamerastani kaiken mahdollisen ilon irti. Mieluummin niin, että treenailen rauhassa etukäteen ja osaan työtilanteissa etsiä oikeat asetukset kerralla, kuin että kentällä jäisin sormi suussa pohtimaan, että hitto kun on hämärää, mitenkäs tässä nyt kuvan saisi napatuksi.

Alla pari suosikkiani ensimmäisistä järkkärillä ottamistani potrettikuvista. Tavoiteltiin selkeyttä ja edustavuutta niin profiilisivuille, luovan alan työhakemuksiin kuin muihinkin enemmän tai vähemmän skarppia mutta persoonallista edustuskuvaa vaativiin tilanteisiin. Menihän se osin sit myös vähän taiteilun puolelle ja katseeksi kaukaisuuteen, mutta tulipahan testattua.

_DSC9816_2  daisy4 daisy1  daisy3

  

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s