Portfoliopostaus: Se siitä lomasta

vannesaha

Kuvan lähde: hs.fi/fingerpori/s1305953367523


Koulu jatkui tänään puutöiden merkeissä. Toistaiseksi mulla on edelleen kaikki sormet tallessa, vaikka vannesaha tulikin tutuksi jo alkukesästä, kun osallistuin puutyökurssille toisen ryhmän mukana. Näin ollen sain valituksi yhteensä neljä viikkoa puupajan puolella. Tähänastisessa elämässäni mulla on aina ollut joku (poikkeuksetta miespuoleinen) hysteerikko, joka on halunnut hoitaa raksailujen ja remppailujen koneidenkäyttöosuudet mun puolestani (terkkuja vaan mm. isille, avomiehelleni, entiselle poikaystävälle, vanhan kodin huoltoyhtiölle sekä kaikkien teatterien lavasterakennus-, näyttelijä ja tekniikkaosastolle). Sirkkelin ääreen mulla ei koulussakaan suuremmin ole ollut asiaa, mutta yllämainittu vannesaha sekä erinäiset hiomakoneet ovat tulleet tutummiksi.

Ekat valmistuneet työt alkukesältä olivat paistinlastoja ja siinä sivussa väkerrettyjä vanerinappeja. Lastat menivät juhannuksena lahjaksi porukoilleni ja ovat jo käytössä, mutta napit etsivät vielä paikkaansa maailmassa. Uskon niiden päätyvän johonkin puvustukseen ennemmin tai myöhemmin, joten niistä nähnee kuvia täällä myöhemminkin. Tässä on kuitenkin kuvatodisteita ensimmäisistä aikaansaannoksistani:

20150615_124009

20150615_131702 20150617_104718 20150617_104841 20150618_125358

20150618_125510 lastat Paistinlastat20150618_141202

Keittiövälineiden jälkeen seuraava työ oli suunnitella ja toteuttaa säilytin. Siihen liittyen oli myös etätehtävänä koostaa kollaasi erilaisista säilyttimistä. Mun lemppari-ideat aiheeseen liittyen löytyvät Pinterestistä, johon kasasin inspiraatiotauluni. Mitään noiden kuvien mukaista en kuitenkaan (ainakaan vielä) ole tehnyt, vaan olen valmistamassa koivuliimalevystä pieniä säilytyslaatikoita kylppärin hyllylle. Voin kertoa, että erinäisten kirjavien vaiheiden jälkeen kun ensimmäinen alkaa ehkä vähitellen valmistua, oon jo ylentänyt sen arvoasteikossani vaikeimmaksi asiaksi, jota olen koko elämäni aikana tehnyt. Se ei siis pidä missään nimessä paikkaansa, mutta kaikki ainekset totaaliseen turhautumiseen ja hanskat naulaan -tilanteeseen on kyllä ollut olemassa. Mut on pelastanut vain se, että olen päässyt välillä töihin tekemään asioita, joita ihan oikeasti koen osaavani tehdä. Vaikka töissäkin tulee jatkuvasti vastaan uusien asioiden opettelua, niin puutöissä (ja nimenomaan käsityönä valmistettavissa viimeisteltävissä pienesineissä) oon kyllä vahvasti vierailla vesillä ja välillä totaalisen surkeudentunteen vallassa. Mutta silti on siistiä oppia uusia asioita. Ja lohduttautua sillä, että puualan pienesineistön valmistajaa musta tuskin koskaan päätoimeltani tulee. Lavasteiden tukikehikkoja kasatessa saa onneksi olla vähän suurpiirteisempi.

Silti nauroin lujasti myös tämän päivän Fingerporille. Kuinka osuvaa.

pultit

Kuvan lähde: hs.fi/fingerpori/s1305972993023

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s