Pressikuvia ja elämäpalapeliä

satuihin eksynyt toivolan vanha piha 1

satuihin eksynyt toivolan vanha piha 2

satuihin eksynyt toivolan vanha piha 3

Kuvat: Matti Partanen

Nyt tiedän sen / elämä aikuisen / ei ole jatkuvaa kesälomaa

Askeleen edellä / tai kaksi jäljessä / jatkuvalla sykkeellä / silti aina myöhässä
Kiire, kiire, kiire painaa / on elämä lainaa / on elämä lainaa vaan
Ei oo aikaa pysähtyy / 
enkä sitä tahtoiskaan
 / elämälle löytyy syy
 / kun riittävän kovaa juoksee vaan

…lauletaan Toivolan Vanhalla Pihalla ensi viikosta alkaen, kun Teatterikoneen kesäteatteriprojekti Satuihin eksynyt saa ensi-iltansa 8.7. Itse oon laulellut tuota jo koko kesäkuun sompaillessani kiireellä koulun ja kolmen työn väliä. Päivät on olleet pitkiä ja aikataulut vaatineet vähintäänkin järjestelemistä, mutta en silti vaihtaisi osaani kovinkaan halvasta hinnasta. Oon kuullut kauhisteluja siitä, miten ihmeessä pärjään tällaisen aikataulupalapelin ja suurehkon työmäärän kanssa, mutta totuus on se, että tämänhän mä parhaiten osaan ja tästä eniten nautin. Suuremmalla todennäköisyydellä turhautuisin, jos tekisin päivästä toiseen yhtä ja samaa staattista työtä. Varsinkin nyt koulun jäätyä viime viikon lopulla kesätauolle tuntuu hyvältä, kun ehtii keskittyä täysipäiväisesti visuhommiin. Proggista proggiksen perään ja vähän myymälähommia siinä välissä!

Parin viikon päästä on kesän kolmas ensi-ilta, Ratkaisukeskeinen populaarimusikaali Kansantauti Kulissilla. Siihen koordinoin pukujen lisäksi myös lavastusta ja tarpeistoa, eli vastuullani on siis koko skenografia valoja lukuunottamatta. Kokonaisvaltaisuuden myötä mulle tuli tarve puuttua itselleni epätyypilliseen tapaan myös maskeerausten suunnitteluun, minkä vuoksi googlasin juuri ensimmäistä kertaa hakusanoilla ”johanna tukiainen”. Okei, tarkentavana hakusanana oli myös ”makeup”, ehkä se oli myös lieventävä asianhaara. Silti tunsin muuttaneeni jotain maailmastani peruuttamattomasti. Vaikka sivuhistorian tyhjentäisi, niin ei tätä tekemättömäksi saa. Pelkään porttiteoriaan, kohta surffailen seiskan sivuilla julkkisjuorujen perässä kuin paatunut tekijä. Karu mielikuva.

Mutta tiedättekö mitä? Luulen että työt suojelevat minua siltä uralta määrällään. Näille töille löytyy syy / ei ehdi huonoille sivuille etsiytyy. Muuten mulla vois olla taipumusta päätyä ongelmakäyttäjäksi asti. Viikonloppuna vapaapäivää viettäessäni unohdin itseni Pinterestiin noin viideksi tunniksi. Siellä sentään koen kehittäväni itseäni ammatillisestikin, kun somistuksia ja sisustuksia tutkailen. Joo, vapaapäivänä sellaista. Minkä sitä ihminen intohimolleen voi.

Nyt ihminen voi viedä koiransa iltalenkille ja etsiytyä sen jälkeen peiton alle odottelemaan huomista työpäivää ja neljäätoista sitä seuraavaa. Arvatkaapa mikä sen jälkeen alkaa? KESÄLOMA. Minun ikioma kesälomani, kesto puolitoista viikkoa. Kyllä kelpaa sekin. Arvatkaa mitä sitten aion laulaa? Oletettavasti Satuihin eksyneen loppulaulua. Loppulaulut jäävät aina soimaan päähän.

Kiire, kiire ei saa määrittää ihmiselämää / 
tai jäljelle ei jää
sadun taikaa ollenkaan / 
sateenkaarta loistavaa

Elämälle löytyy syy 
kun hiljentää ja pysähtyy


Kaikenlaista propagandaa se tuo meidän Aaro biiseihin piilottaakin. :)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s