Portfoliopostaus: Parvekkeen valloitus, osa 1

Meidän parveke on iso. Kutsun sitä kalliolaiseksi kaksioksi. Tämä on tarina siitä, kuinka ne neliöt pyritetään valjastamaan hyötykäytöstä viihdekäyttöön näin puolen vuoden asumisen jälkeen.

Muistatteko kun taannoin suunnittelin värimaailmaa parvekkeelle? Projektin toteuttaminen on, tavalliseen tapaan, hieman venähtänyt. Siinä missä keskimääräisellä sisustajalla homma menee ”meen kauppaan, ostan kivoja juttuja, meen kotiin, laitan ne paikalleen” on mulla ollut vastassa koko parinkymmenen neliön parvekkeen täyttävä tavaravuori seassaan järkyttävä määrä pölyä, roskaa ja mitälie hämähäkinpaskaa. Remonttimme on edelleen työkiireiden takia tauolla, joten yhden huoneen (sen jossa on eniten säilytystilaa, tietenkin, toim. huom.) ollessa muovitettuna sahaksi on ollut hyvinkin loogista säilöä kaikkea jatkossa sinne sijoittuvaa tavaraa parvekkeen puolella. Haluatteko nähdä millä tapaa? Kas näin:

20150318_160652

Tästä se lähti.

20150318_160709

Kauniisti vihertää! Sisäpuolella tosin.

Ensimmäinen etappi: raivasin tien sohvalle asti. Koiria epäilytti, uskaltaako parvekkeella jo liikkua.

Ensimmäinen etappi saavutettu: raivasin tien sohvalle asti. Koiria epäilytti, uskaltaako parvekkeella jo liikkua.

Nyt kuitenkin tuli betoni- ja mosaiikkikurssin myötä oiva tekosyy raivata puolet parvekkeesta käyttökuntoon näin kesän kolkutellessa lasituksen takana. Etätehtävänä oli kuvata tila ja suunnitella sinne tuotteet, jotka valmistaa koululla tämän viikon aikana. Itse olin jo etukäteen haaveillut hankkivani partsille betoniruukkuja, joten päätin tehdä ne tämän tehtävän yhteydessä.

Kuten olen maininnut, meidän parveke on iso. Se tarkoittaa myös sitä, että sisustettunakin sinne mahtuu tuhottoman paljon tavaraa. Sinne on jo muuttanut mm. kuvissakin näkyvä superrakas keltainen keittiönpöytäni, harmaa parhaat päivänsä nähnyt kangassohva sekä muutossa ylimääräiseksi jäänyt tummanruskea cd-hylly. Lisäksi siellä pyörii niin ikään yhden Ikeareissun seurauksena sattumalta ylimääräisiksi muuttuneet työpöydän kaappiosat. Palapeliä pyöriteltyäni sain aikaiseksi seuraavanlaisen kokonaisuuden:

Kas, assistentti paikalla.

Kas, myös uninen assistenttini on paikalla. Kuinka yllättävää.

20150503_150314

”Paska mutsi ku kuvaa ruukkuja eikä rapsuta.”

20150503_145852

Sivupöydäksi hyödynnetty työpöydän kaappiosa.

Pöytälevy tulee tähän. Kunhan ensin teen sen.

Pöytälevy tulee tähän. Kunhan ensin teen sen.

Kappas, assistentti siirtyi valvomaan ohikulkevia lajitovereitaan.

Kas, nyt assistentti siirtyi valvomaan naapuruston tapahtumia. Kuinka yllättävä käänne tämäkin taas.

Se oli joskus cd-hylly. Eipä ole enää.

Se oli joskus cd-hylly. Eipä ole enää.

Puolikkaasta partsista tuli siis jo ihan hengailtavan oloinen mesta. Ja mulla on aivan rautaiset suunnitelmat, kuinka valloitan maailman hyödynnän ylijäämäkalusteita betoni- ja mosaiikkitöiden inspiraatioksi ja sijoituspaikaksi. Olen edellisessä asunnossa asustellessani yrittänyt kunnollisen parvekkeen puuttuessa viljellä erinäistä yrttitarhaa mm. keittiön ikkunalaudalla hieman heikohkolla menestyksellä (kirvat valtasivat keittiön). Nyt kuitenkin ajattelin perustaa sen paremmalla onnella (tähän väliin fanfaari) tuohon tummanruskeaan ex-cd-hökötykseen, jonka hyllyille suunnittelin kustomoidut betoniruukut. Valkea sivutaso taas saa mustalla mustaa -mosaiikkikannen, jossa perusideana on hajottaa isohko glittermusta kylppärin seinälaatta (ylijäänyt, ei seinässä oleva, tarkennan ettei mies huolestu), kasata se mahdollisimman tarkasti alkuperäiseen järjestykseen vanerilevyn päälle (vähintäänkin suorat reunalinjat säästyy) ja saumata mustalla. Ja mikäli sivupöydästä joskus luovutaan (todennäköistä), saa kansi siirtyä viettämään uutta elämää pannunalusena.

Ihan rautaiset betoniset suunnitelmat. Nyt ei tartte enää kuin toteuttaa ne.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s