Making of: Mixtape -promokuvaukset

Viime lauantaina startattiin lopultakin teemakuvauspalvelu Linssilumeen keikat ensimmäisten stailattujen promokuvausten myötä. Barbershop-kvartetti Mixtape tarvitsi kuvamateriaalia tulevia sivujaan varten, ja kääntyi asiassa meidän puoleemme. Opintovapaastamme huolimatta Rikun kanssa päätettiin, että kyllähän tämä keikka täytyy hoitaa, ja lopulta saatiin järjestettyä yhteistä aikaa kuvia varten. Barbershop tarkoittaa neliäänistä säestyksetöntä kuorolaulantaa, ja sen juuret juontavat 1800-luvun lopun Yhdysvaltoihin, jazziin ja bluesiin (lähde: fabs.fi), jota käytimme ohuena pohjana kun lähdimme ensin yhdessä suunnittelemaan lookin ja kuvausten teemaa. Tarkoitus oli, että ainakin toinen tyyleistä olisi nelikolle mahdollisimman luonteva ja kotoisa myös keikkakäyttöön, ja kaikki voisivat käyttää mahdollisimman paljon jo valmiiksi omista varastoista löytyviä vaatteitaan.

Keskustelujen ja ideakuvien selailujen jälkeen päädyimme modernistettuun 50-lukuun, light-rockabillyyn ja viitteelliseen jenkkimeininkiin. Hankintaan lähti kaikille samansävyiset tennarit, ja kaapeista kaiveltiin ruutupaitaa, farkkua ja henkseleitä. Kuvauspaikaksi valikoitui Kulissin Latoteatterin lava, jossa viime kesän Oliver!in lavasteiden raadot toivat taustaan oikeanlaista muotoa. Riku raahasi paikalle kuvauskaluston keikkavaloineen ja testaili asetuksia, kun minä sudin loppusilauksia stailaukseen käärimällä hihoja ja kiinnittelemällä kukkasia hiuksiin. Välillä seisoin statistina valokeilassa, olennainen osa työtä sekin. Tässä pari maistiaista siitä, miltä kuvauksissa näytti!

stailaamista

lakisääteinen kahvitauko

statistina

selfie

rockabilly light

Lopulta päästiin kuvaamaan! Kuvausten aikana työnjako oli jotakuinkin sellainen, että Riku hoiti visuaalisen puolen, kun minä taas psyykkasin linssin edessä olijoita oikeaan tunnelmaan huutelemalla tunnelmia katsomon puolelta. Välillä oli milloin kukakin saanut jenkkiauton ajettavakseen, milloin käyneet koko porukka pirtelöillä 50-luvun tapaan. Ja sehän toimi! Saatan ehkä olla VÄHÄN malttamaton odottaessani, minkälaista materiaalia valmiit kuvat tulevat olemaan. Toistaiseksi olen nähnyt muut otokset vasta kamerasta selattuna, ja ainoastaan nämä making of -otokset isolta ruudulta. Jännittääääää!! Kaikki ylläolevat kuvat ovat siis (c) Graafinen suunnittelija Riku Suonio.

Toinen look toteutettiin yhteistyössä Karnevaalikauppa Aprillin Jyväskylän myymälän kanssa. Siihen haettiin kontrastia ensimmäisen lookin rentouteen, mutta mentiin silti vähän samalla teemaidealla: palattiin stailissa vielä parikymmentä vuotta taaksepäin 20- ja 30-lukujen hienostuneeseen jenkkiläiseen charleston- ja gangsterihenkeen, taas kuitenkin light -versiona ja helposti pääosin omilla vaatteilla toteutettavana. Minnan mekko ja miesten asusteet ovat Aprillin valikoimista, muut artistien omien kaappien kätköistä, paitsi korut ja Minnan kengät stailausrekvisiittaa eli minun varastojeni aarteita. Tästä osiosta ei juuri muita making of-kuvia ole, kuin oma kännykkäkameraotokseni lavan sivusta. Näätte sen nyt, ja parempia kuvia sitten kun niitä on julki!

gangsterit

Voisin kirjoittaa tähän vielä noin romaanin verran tekstiä siitä, miten häkellyttävän mieletöntä oli työskennellä tämän ryhmän laulaessa taustalle tunnelmamusiikiksi repertuaariaan. Suosittelen erittäin, ERITTÄIN lämmöllä harkitsemaan heitä, kun seuraavan kerran tarvitsette esiintyjiä mihin vaan tilaisuuteen häistä pikkujouluihin. Mahtava meininki ja huumaavan kaunista tulkintaa, eikä mitenkään meinaa kuunnellessa voida ymmärtää, että soittimia tai taustanauhaa ei todellakaan ole, vaan kaikki musiikki rakentuu heidän ääniensä varaan. Se vaan soi. Olen fani.

Linkitän heidänkin sivunsa tänne sit, kun ne lopulta julkaistaan! Ja ne lopulliset kuvat toki myös. Nyt alkoi taas jännittää…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s