Portfoliopostaus: Sisustuksen trendivärit 2015

Väriopin kurssin värit historiassa -osuuden etätehtävänä oli etsiä tietoa jostain tietystä ajanjaksosta, tyylilajista tai muusta rajoitetusta aiheesta, ja luoda löydöksistään värikartta. Valikoin itselleni aiheeksi sisustuksen trendivärit 2015 – eli mitkä värit ovat nousevia trendejä sisustuksissa tänä vuonna. Tietoni etsin ympäri internettiä ja kollaasit kokosin jälleen Polyvoressa.

Kukaan sisustuskauppoja viime aikoina kierrellyt tuskin on välttynyt siltä, mikä on ollut viimevuosien suurin hitti: Pastellivärit ja harmaa valkealla pohjalla. Viime vuoden loppupuolella myös kupari oli nousussa. Alkuvuoden trendiväripaletiksi kelpaa siis vielä tämäkin:

Interior color trends 2014 - pastels & copper

Vaaleus ja haaleus saa kuitenkin vähitellen väistyä vahvempien värien tieltä. Eri lähteissä on hieman eri versioita ennustetuista hittiväreistä, mutta kolmen kärki on kaikissa sama: Marsala (ruskeahko viininpunainen), Kreikan sininen (lippu/taivas/meri, vahvat siniset) ja oliivinvihreä.Samat värit ja teemat ovat olleet pinnalla pukeutumisessakin jo jonkin aikaa ja näkyvät tänäkin keväänä vaatekauppojen valikoimissa. Luonnollinen jatkumo siltäkin osin, mutta myös pelkän sisustuksen saralta, kun 50-lukulainen hempeä värimaailma muuttuu 60- ja 70-lukujen vahvan maanläheisyyden suuntaan muodin normaalin kiertokulun mukaan. Jos pidemmälle historiaan mennään, löytyy tästä tulevasta muotiväripaletista yhtymäkohtia mm. renessanssin taiteeseen.

Interior color trends 2015 - Marsala
Interior color trends 2015 - Greek blue
Interior color trends 2015 - Olive green

Lisäksi mä tein kaksi bubbling under -palettia värimaailmoista, joita uskon myös sisustuksissa lähitulevaisuudessa näkyvän. Niistä ensimmäisessä on shampanjan, murretun violetin ja harmaan sävyjä sekä tehosteena kultaa ja pronssia (ehkä myös oranssia, terrakottaa jne johdannaisia), jotka todennäköisesti vahvempina sävyinä syrjäyttävät kuparin.

Toinen villi kortti -kokoelmani taas on suoraa ja kirjaimellista vetoa kotiin päin: Koska meilläkin rempattiin kotiin sen ainaisen pohjoismaisen valkoisen seuraksi kotiin mustaa niin seiniin, lattioihin, keittiöön kuin huonekaluihinkin, täytyy mustanpuhuvan scandi noir -teeman olla seuraava iso hitti ;) Meillä toistaiseksi kalusteissa on tullut sisustukseen enemmän kylmiä metallisävyjä, kuten hopeaa ja terästä, mutta tähän kollaasiin yhdistin pronssia + toista lemppariani petroolia, jota kyllä muiden sinisen ja vihreän sävyjen ohella trendiksi uskaltaa veikata. Kaikki tämä toki vaatii myös valkeaa pysyäkseen pohjoismaiseen sisustukseen kelpaavana kombona.

Interior color trends 2015 - Bubbling under?
Interior color trends 2015 - Scandi Noir

Täytyy vielä myöntää, että mun scandi noir -fanitus on päätynyt nyt jo sille asteelle, että sain päähäni idean vaihtaa rakkaan keltaisen työpöytäni tummempaan (lue: mustaan) versioon, joka meiltä tällä hetkellä ylimääräisenä löytyisi. Ideatasolla tämä vaihto vielä, mutta siltikin mua vähän huolestuttaa. Miten paljon mustaa on liikaa mustaa? Vielä en oo sitä pistettä löytänyt. Sitäpaitsi muutos piristää! Ja musta! …eikö muka?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s