Portfoliopostaus: DIY mobile

Neljäs plastisen sommittelun tehtävä oli suunnitella ja valmistaa mobile tai himmeli vapaavalintaisista materiaaleista keskittyen liikkeeseen ja tasapainotiloihin. Koska himmelit eivät innostaneet, aloitin ideoinnin hakemalla Pinterestistä mobile-aiheisia kuvia, ja heti törmättyäni dreamcatcher- eli unisieppari-mobileen sain idean millaisen mobilen teen ja kenelle. Minua pyydettiin parin viikon päästä syntyvän pienen pojan kummiksi, joten tietenkin hänelle! <3

diy mobile varjokuva

Niin tässä, kuten muissakin töissäni, mun ideat lähtevät yleensä tarkentumaan materiaalien löytymisen myötä. Sen sijaan että piirtäisin kuvat etukäteen jokaista yksityiskohtaa myöten valmiiksi, vedän ensin suurpiirteiset suuntaviivat joiden perusteella alan etsimään osasia palapeliini. Inspiroidun materiaaleista ja kokonaisuus rakentuu kappale kerrallaan. Mobileen tiesin haluavani helmiä, höyheniä ja oksia, joista ensiksimainittuja multa löytyy perusvalikoima pöytälaatikosta. Värimaailmaksi valikoitui perheen uuden kodin sisustukseen sopivat neutraalit, maanläheiset värit sekä kulta, joka oli teemaväri myös kummipoikani äidille järkkäämissämme babyshowereissa. Helmet pujottelin siiman sijaan ohueen kuminauhaan, jotta jos pieni käsi tarttuu helmiin, mobile joustaa jonkin verran.

mobile1 mobile2 mobile3

mobile4
Oksat löysin kätevästi koulumatkan varrelta. Aurinkoisena iltapäivänä kiertotietä kotiini tallustellessa joku oli ystävällisesti raivannut tontin reunan puustoa kävelytien viereltä, ja jättänyt sopivia oksia mun ulottuvilleni. Poimin niitä muutaman mukaani ja tallustelin tyytyväisenä kotiin. Parin päivän kuivattelun jälkeen vedin niiden pintaan ohuesti kultamaalia, samoin höyheniin, joita nappasin mukaani töistä Aprillista. Vuolin oksien risteämiskohtaan loven, liimasin oksat toisiinsa ja kiersin ympärille tueksi ohutta kullanväristä satiininauhaa (jälleen löytöjä pöytälaatikosta), josta tein myös ripustushihnan. Hihnan päähän laitoin (niin ikään varastojen kätköistä löytyneen ja kultaiseksi maalaamani) verhorenkaan, josta mobilen saa tahtoessaan kiinni koukkuun.

Loputkin mobilesta on kasattu kuumaliimalla. Neutraalin ruskea-beige-kultaisen värimaailman lisäksi lisäsin vielä pienen turkoosin yksityiskohdan, kauniin soljen (senkin alkuperä pöytälaatikko…) katseenkiinnittäjäksi sille, joka mobilea alhaalta päin katselee :)

mobile 5

mobile 7

mobile 8

mobile9

mobile 6
Sellainen siitä lopulta tuli! Pienen hiomisen jälkeen löysin siihen myös sen tehtävänannossa peräänkuulutetun tasapainotilan, kun jokainen helmisarja on säädetty lähtemään kokonaisuuteen nähden täsmälleen oikeasta kohdasta. Annoin lahjan jo perheelle odottamaan pian syntyvää pienokaista. Halauksia ja tsemppiä jäljellä olevaan odotusaikaan S! <3

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s