Portfoliopostaus: Värimaailma parvekkeelle

Parveke 2.0

Tämän viikon kurssi on värioppia. Maanantaina tehtiin perusharjoitteita mm. väriympyröistä, sävyistä, kylläisyyksistä sekä lämpimistä ja kylmistä väreistä ja tiistaina jatkettiin omien värimaailmojen suunnittelun parissa. Jos joku osa tästä koulutuksesta on mulle työn puolesta tuttua, niin nämä hommat kyllä kiilaavat taatusti kärkisijoille sillä listalla. Mutta se ei missään nimessä haittaa, on kiva saada repertuaariin uusia tapoja luoda ja hahmottaa erilaisia värikokonaisuuksia.

Päivällä tehtiin oman elämän värikarttaa, ja etätehtäväksi saatiin värimaailman suunnittelu vapaavalintaiseen kohteeseen. Nämä suorastaan sietämättömän ihanat aurinkoiset kevätpäivät ovat saaneet mut hengailemaan iltapäivisin meidän vielä toistaiseksi muuton jäljiltä lähinnä sekatavaran lajittelupisteenä olevalla parvekkeella, joka vaatisi suursiivouksen ja kokonaisvaltaisen sisustusurakankin. Siispä päätin laatia jonkinmoisen ideakartan muodossa olevan väripaletin, jotta samalla vaivalla saisin tehtyä sekä etätehtävän että ostoslistan. Ja että tuli vielä jotain muutakin uutta mukaan, niin laadin kollaasin Polyvoressa – oli muuten mun eka ikinä! Ihan kätevähkö sivusto sekin, saa nähdä jääkö aktiivikäyttöön jatkossakin.

Lähtökohtana meidän parvekkeella on lasitus, tilaa kalliolaisen kaksion verran, valkeat rapatut seinät, tummaa puuta karmeissa ja ovessa, sekä harmiton harmaa laattalattia. Tosi tavanomaista ja neutraalia värimaailmaa siis. Lisäksi meillä on olemassa jo tummanharmaa kangassohva, keltainen pyöreä retroruokapöytä sekä vino pino vanhoja liukuestepohjaisia mustia karvalankamattoja, joille ei ole sijoituspaikkaa kodin sisältä löytymässä. Oli siis helppoa lähteä rakentamaan väripalettia ja suunnitelmaa niiden ympärille.
Varikartta parveke

Sävelet parvekkeen sisustuksen suhteen on nyt aika selvät: Neutraalia/kylmää harmaata eri sävyissään ja muodoissaan (kangassohvan tekstiilipinnan lisäksi mm. betonisia kukkaruukkuja ja teräksen kiiltoa grillin ja muiden käyttötavaroiden myötä), jota terävöitetään mustilla detaljeilla (mm. matot, kynttilät/lyhdyt, tyynynpäällisten kuvioinnit jne) ja piristetään lämpimällä keltaisella (pöydän lisäksi tyynynpäällisten kuvioinnit, kukat, yksityiskohdat). Lisäksi ainakin kesäajaksi kasvien vihreyttä raikastamaan kokonaisuutta (suunnitelmissa testailla myös helppokasvuisia hyötykasveja, eli siis yrttejä, salaattia tms syötäväksi kelpaavaa). Puuta saattaa tulla myös lisää, riippuen mitä kalusteita sinne valikoituu, mutta sävy pysynee tummana jo olemassaolevien pintojen mukaisesti.

Lisäksi mulla on ollut jo monta vuotta haaveissa hankkia tunnelmallinen valoköynnös parvekekäyttöön, mutta edellisen kotini parveke oli todistetusti jotakuinkin kaupungin ankein, seinätön ja katoton kahden neliön kori, joten sinne en niitä koskaan saanut hankituksi. Nyt on kuitenkin lasituksien ja sähköliitäntöjen ansiosta jo sellainen parveke, että niistä olisi ihan oikeasti iloakin. Katsotaan päästäänkö niistä yhteisymmärrykseen taloutemme komeamman ja mielipiteissään järkähtämättömämmän sisustusnatsin kanssa, vai jääkö vieläkin haaveeksi. <3

Mitä tykkäätte, onko toimiva väripaletti? Kelpuuttaisitko omalle parvekkeellesi, vai meneekö ei ikinä -osastolle?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s