Koulumoi!

Niin se vaan koitti taas tämäkin päivä, jolloin mulla on lompakossa opiskelijakortti ja puhelimen herätyskello huutamassa rivoja pirinöitään puoli kahdeksan aikaan aamulla. Päivät alkaa Kivääritehtaalla 9:15, mikä tarkoittaa Jyväskylän Liikenteen bussien myöhästymisprosentilla sitä, että toistaiseksi lähden kotoa puoli yhdeksän bussilla ehtiäkseni ajoissa paikalle. Jos ens viikolla uskaltais jo pyöräillä, lumet on sulaneet jalkakäytäviltä jo lähes yhtä kovalla prosentilla kuin Liikenne myöhästynyt.

tiiliseinä_kivääritehdas

9:02 am.

Tätä aamuheräämisherkkua olis siis tiedossa vuoden verran, jonka jälkeen on tarkoitus suorittaa näyttötutkintona käsityöntekijän ammattitutkinto. Tilasomistusryhmä, jonka mukana pääasiassa opintojani seuraavan vuoden aikana suoritan, harjoittelee parhaillaan portfolio- ja oppimispäiväkirjasivujen luontia kyvyt.fi -sivustolle. Minä loin tunnarit ja päivitin sinne yhden sivun, mutta muuten skippaan sen lystin, sillä tarkoitukseni on blogata opintojeni etenemisestä tänne omien sivujeni puolelle. Olen seurannut mielenkiinnolla mm. Matka Visualistiksi -Millan bloggailuja visualistiopinnoistaan, ja koen oppivani aina uutta lukiessani kollegoiden pohdintoja. Jospa joku sais jotain inspiraatiota myös mun opinnoista, kunhan ne pääsevät kunnolla käyntiin!

rahapuu_kivääritehdas

Rahapuu hengailee yläkerran ruokailutilan ikkunalaudalla

Tiistaina oli tilasomistusryhmän tutustumispäivä Minnan johdolla. Päivän parasta antia oli rakentaa pelkästä paperista ilman apuvälineitä mahdollisimman korkea torni tietyssä ajassa. Ettei olisi ollut liian lässyä, niin pistimme skaban pystyyn, kolme kolmen hengen joukkuetta vastakkain. Jäätävällä voitontahdolla oma joukkueeni jyräsi tietenkin voittoon ja pykäsi pystyyn korkeimman pytingin. Shampanjapulloja suihkutellessa unohtui ottaa kuva voitokkaasta torpasta, joten joudutte kuvittelemaan sen ihan itse. Pelkkää valkeaa A4-kokoista arkkia, ei liimaa, ei teippiä. Pariin metriin päästiin pelkällä taittelulla ja pinoamisella. Epic win.

ruokailutila_kivääritehdas

Pidin koulun taukotilassa omaa minitoimistoa tiistai-iltapäivällä ennen töitä.

Huomenna alkaa plastisen sommittelun kurssi ja ensi viikolla teollisuusalan historia ja kulttuurintuntemus. Kevään aikana on opintoja myös mm. kuvasommittelusta, väriopista, esitystekniikoista sekä työpajoja betonista ja mosaiikista. Odotan malttamattomana sekä teoriatietopuolen lisääntymistä, että myös sitä, että pääsee läträämään itselle uusien materiaalien kanssa. Ihan kaikille tilasomistajien kursseille en kylläkään osallistu, sillä käyn myös töissä tässä opiskelun ohessa.

ratapiha

Vessassakin on elämää. Taustalla ratapihan Tourulan pääty.

Töihin liittyen on taas paaaaljon kivaa tiedossa ja ihan megana täpinää punteissa! Sunnuntaiaamuna nautimme Wilhelmiinan konditoriassa rauhallisesta brunssista semihysteerisestä työpalaverista suunnitellen Kulissin kesän lastenproggiksen Peukaloliisan värimaailmaa ja puvustuksen suuntaviivoja, ja tiistaina meni ilta aikuisten musikaalin Kansantaudin visuaalista linjaa määrittäen. Kansantautiin suunnittelen puvustuksen lisäksi myös lavastuksen, joten kyseessä on myös mun lavastusdebyytti Kulissin puolella. Mahtavaa on se, että proggiksista tulee toistensa vastakohdat – Peukaloliisa on disney-henkinen, karkkivärinen ja kimalteleva, kun taas Kansantaudissa päästään laitostunnelmaan ja ankeuden alkulähteille. Oispa jo kesä!

kansantauti_treenikuva

Kansantaudin sijaiskärsijät Mankolassa treeneissä

Täällä koululla on järkyttävän kylmä. Minut hyvin tuntevat ihmiset tietävät, etten yleensä palele kovinkaan herkästi, vaan oon se tyyppi joka viipottaa pakkaspäivätkin vuorittomassa takissa, joten täällä täytyy ihan oikeasti olla reippaasti normaalin alapuolella tämä sisälämpötila. Toisaalta olisin varmaan nukahtanut tänne jo, jos en tärisisi kylmästä koko aikaa. Elämäni suurin dilemma tällä hetkellä on, että alkaisinko taas juomaan kahvia säännöllisesti. Se saattaisi auttaa sekä paleluun että estää nukahtamisen. Mutta toisaalta en oo kovin hyvää seuraa kofeiinia nautittuani, sillä jos muutenkin meinaa olla näitä keskittymisongelmia tylsillä luennoilla, niin kahvi saa musta esiin normaalin add:n lisäksi myös yhden h-kirjaimen. Oppimispäiväkirjan lisäksi tänne päivittynee siis seuraavan vuoden kuluessa myös seurantaraporttia potentiaalisen kofeiiniriippuvuuden synnystä. Mua pelottaa jo nyt.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s