i’ll just leave this here

parhaissakin perheissä muurame

”Murmuu-teatterin Parhaissakin perheissä -esityksessä kohtaavat kolmen taiteilijan selkeät ja tunnistettavat tyylit: Anna Krogeruksen näytelmä, Kirsi Sulosen ohjaus ja Anniina Kärkkäisen puvustus. —- hahmot näyttävät siltä miltä pitää, eli roolitus ja stailaus ovat ulkoisesti lähes napakymppi. Ulkoasu on hyvin mietitty. Lavastus ja valot näyttävät hyviltä, ja täydellisesti linjassa pysyvä, suuritöisen näköinen ja esteettinen puvustus antaa kaikelle laadun leiman.”
Aino Martiskainen / KSML.fi

Kai sitä on sitten tehnyt taas jotain elämässään oikein, jos lehdessä näkee samassa jutussa sekä nimensä, että tuollaiset kehut. En ole todellakaan toipunut vieläkään, vaikka tästä on jo pari päivää aikaa. Vähän hypähtää sydän kurkkuun edelleen. Joku tykkäs siitä mitä lavalle tein. Onnistuin herättämään puvustuksellani tunteita. Se on kai parasta, mitä tässä työssä voi saavuttaa. Itse en ainakaan tiedä parempaa.

Tästä inspiroiduin postaussarjaan ”Mihin puvustajaa tarvitaan”. Meinasin ensin kirjoittaa asiasta tähän alle muutamalla kappaleella, mutta huomasin sen mahdottomaksi. Osia on tulossa ainakin kaksi: näyttelijän näkökulma ja katsojan kokemus. Hamassa nuoruudessa on tullut hengailtua myös lavalla sen verran, että näkökantaa löytyy siihenkin puoleen myös omakohtaisesti. Muuttopakkaillessa törmäsin kymmenen vuotta vanhaan kuvaan, jossa poseeraan Niskavuoren katkerana emäntänä lukion draamakurssin produktiossa. Meidän puvustus ja stailaus on siinä kuvassa kaunistellusti muotoiltuna aivan järkyttävän hirveää paskaa, enkä usko tuoneeni lavalle roolissakaan mitään maailmoja muuttanutta. Kyllä se vaan on hyvä, että oon löytänyt nyt näihin itselleni paremmin sopiviin hommiin.

Note to self: Tee jokaisesta puvustuksesta niin hyvä, ettet joudu kymmenen vuoden kuluttua ahdistumaan vanhoja kuvia katsoessasi. Siinä sitä haastetta on yhdelle ammattiuralle kerrakseen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s