Ideoita halloweeniin: Lyhdyt

Lisää parhaita ideoita halloweeniin, tällä kertaa helppoja do it yourself -lyhtyjä! Kurpitsat kun eivät ole ihan peruskauraa meillä täällä pohjolassa, niin vaihtoehtoiset valaisimet ovat varmasti helpompi toteuttaa asuinpaikasta huolimatta. Lisäksi osa näistä on hyvinkin paloturvallisia, joten sopivat myös lapsiperheisiin, kissatalouksiin ja lelujen kanssa riehuvien koirien valtakuntiin (lue: meille).

Klassikkoratkaisu on käyttää lyhtyihin erilaisia lasipurkkeja. Suolakurkut, hillot, pilttipurkit, kaikki käyvät yhtä hyvin! Kuinka moni on askarrellut viimeksimainituista tuikkukippoja ala-asteella päällystämällä niitä silkkipaperilla ja liisterillä tai decoupage-lakalla? Ainakin minä. Äiti, vieläkö ne on tallessa? Jos niille maalaisi silmät, ne saisi heti halloween-henkisiksi. Samalla idealla toteutettuja lyhtyjä pääsee ihailemaan ja ideoita onkimaan:
Shelterness.com: DIY glowing monster jars
–  Crafts by Amanda; Halloween painted jar luminaries
A Grande Life: Halloween luminaries for kids

***

Entä oletko koskaan ajatellut, miten voisit saada ilmapallot valaisemaan, tai mikä toisi valoa veden alle? Entä miltä kuulostaisi hohtava kumikäsi tarjoilupöydän koristeena? Kuumenematonta ja värillistä valoa saa helpoiten aikaan glowstickeillä eli suomalaisittain valotikuilla. Mehupillin näköisen pötkylän saat hehkumaan taivuttamalla ja ravistamalla sen sisällä olevat massat sekaisin, jolloin sisällä olevat aineet aiheuttavat ns. kemiluminesenssin. Tein itse muutamia lyhtykokeiluja Aprillin instagram-tiliä varten. Suolakurkku-, tankoparsa- ja salsapurkki muuntuivat halloween-teemaisiksi alta aikayksikön hyödyntämällä koristelussa hämähäkinverkkoa ja paketin mukana tulleita muovihämiksiä.

halloweenlyhdyt  hämähäkki ui
hämähäkki pinnalla
  hohtava käsi

1. Kuvassa verkko ja hämähäkit ovat lyhdyn pinnalla ja sisällä aivan tavalliset tuikut
2. Kuvassa purkissa on vettä, kaksi glowstickiä ja muovihämähäkki uimareissullaan, ulkopuolella seittiä
3. Kuvassa myös hämis seikkailee kiinni seitissä ulkopinnalla
4. Empiirisen tutkimukseni perusteella siniset glowstickit näkyivät parhaiten läpi sinisestä muovikäsineestä. Kertakäyttöhanska on apteekkitavaraa ja täytettynä vedellä + neljällä tikulla, päällä varmistuksena vielä toinen hanska. Seuraavaan versioon ottaisin viisi tikkua, jotta käden anatomia olisi aidomman näköinen ja glowstickit paistaisivat sisältä ”luurankona”.

Huom! Ylläolevat kuvat tuotettu yhteistyössä Karnevaalikauppa Aprillin kanssa.
Huonolaatuisista kuvista syytän parhaat päivänsä jo vuosia sitten nähnyttä Samsungin luuria ja minut kriittisellä hetkellä hylännyttä Canonin raatoa.

Parempilaatuisia inspiraatiokuvia glowstickeillä valaisemiseen on onneksi internet puolillaan. Tsekkaa ihmeessä esimerkiksi
Shelterness ja hehkuvat kummitusilmapallot – klassikko!
The Australian Baby Blog ja kertakäyttömukien muodonmuutos valaisimiksi.
Sit A Spell toi hohtokeilauksen kotipihalle. Muovipullokeilat toimivat myös valaisimina.
Rust & Sunshine ja klassikkohacksi: Talouspaperirullat vaaniviksi silmiksi.

Puuttuuko listastani joku ehdoton lisä? Kerro niin täydennän!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s