Asumiskonsultti Sonja – näin look syntyi

  ”Katsokaas, olin täällä valkoisessa huoneistossani, valkoisella sohvallani, jalat valkoisella pörrömatollani, valkoisten kynttilöiden tuikkiessa. Ja yritin rentoutua kaikessa rauhassa omassa kodissani, raskaan työpäivän jälkeen, kuunnellen valkoisesta soittimestani delfiinien ääniä. Tietysti oma pieni kotisuihkulähteeni pulputteli hyvin rauhoittavasti. Olin juuri pääsemässä täydelliseen harmoniaan itseni kanssa, kun tapahtui seuraavaa…”

mustavalkeapinkkimusta

Nainen, jonka ammatti on asumiskonsultti ja koti on valkoinen. Jonka showt ovat viihteellisiä, eivät luentoja. Joka saapuu lavalle tanssien ja laulaen omaa tunnussävelmäänsä. Mutta joka muuntautuu ihmisten silmien edessä myös Penaksi, Lauriksi, Hilleviksi ja Jamilaksi. Kuinka tämä nainen pukeutuu?

Lähdin ratkomaan Osoite -monologin päähenkilön Sonjan lookin mysteeriä pohtimalla, mistä Sonja vaatteensa hankkisi. Tekstin perusteella mieleeni oli piirtynyt kuva valkeasta jakkupuvusta, mutta ehdottomasti housuilla, sillä hame rajoittaisi miesroolien fyysistä esittämistä liikaa. Ystäväni ja kollegani Janika työskentelee Jyväskylän Kolmikulmassa sijaitsevassa Tazzian myymälässä, ja oli kehunut kovasti Tazzian jakkumallistojen istuvuutta ja tyylikkyyttä. Niinpä otin yhteyttä ja kysyin, tahtoisiko Tazzia lähteä sponsoroimaan näytelmäämme tarjoamalla vaatteet asumiskonsultin lavakäyttöön. Ja he suostuivat!

Anitakukallinen uutuus

sovituskoppiselfieprinttitoppi

   Täydestä sydämestäni kiitän Janikaa ja Tazziaa päätöksestä lähteä mukaan ja Hannaa innostuneesta ja inspiroivasta palvelusta! Valikoimat olivat kuin meitä varten. Tazzia oli juuri se paikka, mistä Sonja vaatteensa hankkisi! Nettisivuillaan kuvaillaan syksyn mallistoa seuraavasti:

”Tazzian uusi syysmallisto tarjoaa naisille sesongin alkuun graafisia kuoseja yhdistettynä vahvoihin kukkakuoseihin. Kauden trendivärinä on sininen, fuksia, luumu ja harmaa.

Mallistosta löytyy asukokonaisuuksia työpukeutumiseen ja myös edustukseen. Juhlia varten on tarjolla pikkumustia yhdistettynä trendikkääseen pitsiin. Materiaalit ovat korkealaatuisia, kevyitä, laskeutuvia, pehmeitä ja helppohoitoisia. Pukeutuminen on helppoa ja leikkaukset ovat rentoja, mutta mukana on myös istuvia asukokonaisuuksia.”

valmista

Ja sieltähän se sitten löytyi: valkoinen, täydellisesti istuva silkkijakku. Viimeinen kappale poistorekissä. Melkein itkin ilosta! :’) Mallinimeltään tuote on Arnikki, syksyn mallistossa samaa jakkua löytyy mustana. Ah. Alaosaksi valikoitui Harppaus -housu tummanharmaana, lavakäytössä täydellistä rypistymätöntä ja joustavaa materiaalia, ja paidaksi tarkan sovittelurupeaman jälkeen Annika -tunika, jonka lyhensin Sonjalle (eli näyttelijä-käsikirjoittaja Raisa Vattulaiselle) sopivan mittaiseksi.

Itsellenihän löysin sieltä myös erittäin mieleisen mekon, jota en jostain ihmeen syystä tajunnut kuvata, vaikka sitä kymmeneen otteeseen kävinkin hipelöimässä. Tämä vanha ja paatunut kirpparirotta teki päätöksen, että mikäli kyseistä mekkoa vielä ensi-illan alla sieltä löytyy, täytyy se ehkä kotiuttaa juhlakäyttöön ja olla samassa stailissa Sonjan kanssa.

Osoite kuvaukset / Jaakko ja Raisa

Uuden lookin löydyttyä pidettiin julistekuvaukset. Kuvaajana toimi lahjakas Jaakko Manninen (facebook-sivut ja tyylinäytteitä: Jaakko Manninen Photography), jonka yhteistyö Raisan kanssa oli hienoa seurattavaa. Minun roolini kuvauksissa oli käydä välillä oikomassa paidanhelmaa tai suoristamassa hapsottavia hiusosioita, sillä kuvauslook pysyi koko ajan samana. Innolla odotan lopputulosta, että millainen julisteesta tulee! Tippuuko katto niskaan vai kaatuuko seinä päälle, näitäkin vaihtoehtoja testattiin kameran edessä.

Osoite kuvaukset(Lippuja on muuten varattu hyvään tahtiin, Jyväskylän esityksistä ainakin ensi-ilta alkaa vähitellen olla loppuubookattu. Varaa siis omasi jos mielit mukaan! Lisätietoja ja linkki Lippupisteen sivuille tuolta, klik.)

                                                                                  

Kuten ylläolevastakin tekstistä voitte päätellä, puvustajan työssä ihanat ja ammattitaitoiset ystävät ja yhteistyökumppanit ovat kullanarvoisia löytöjä. Yhteistyön merkitys on niin suuri, ettei sitä pysty sanoihin muuten tiivistämään, kuin toteamalla heidän olevan kaiken perusta. Työnteosta saa niin paljon enemmän irti, kun on osaavia ja innostuneita ihmisiä ympärillä.

Yksi tällainen ihminen elämässäni on viimeisen kolmen vuoden ajan ollut Jyväskylän Karnevaalikauppa Aprillin ihanainen myymälänhoitaja Anu, joka on nyt suuntaamassa kohti uusia kuvioita. Kävin jo karkkipussin kanssa kaupallakin halaamassa, mutta haluan vielä tässä kaiken kansan edessä kiittää Anu sinua ihan jokaisesta kerrasta, kun olen saanut kanssasi asioida. Olet ollut apuna ja tukena niin ammatillisesti kuin välillä henkilökohtaisissakin asioissa, kaikessa puvustuksesta ja naamioinnista ihan jokapäiväisen elämän ihmettelyyn, ja lisäksi tukenut mua tällä (ei aina kaikista helpommalla) työpolullani ja uskonut muhun enemmän kuin moni muu yhteensä. Hymysi on parantanut niin monta kertaa päivääni, että laskemisen olen lopettanut jo ajat sitten. Olet ihana! Älä koskaan luovu hymystäsi! Kaikkea hyvää ja vieläkin parempaa uuteen elämään sinulle.  <3

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Asumiskonsultti Sonja – näin look syntyi

  1. Wau Anni! Oon susta superylpeä! Kind of kolleganasi voin todeta, että tämä ala ei ole kevyimmästä päästä ja kompata sua ystävien merkityksen korostamisessa! Olet loistava <3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s