Parhaissakin perhepotreteissa

Murmuu-teatterin Parhaissakin perheissä on nyt polkaistu käyntiin! Viime viikolla otettiin julistekuvia Muuramessa jylhän kuusikon keskellä ohjaaja-Kirsin visioiden mukaisesti. Minun hommani oli tuttuun tapaan puvustaa päähenkilöt kuvauskuntoon.

Näyttelijöistä kaksi oli entuudestaan tuttuja, yhden olin tavannut kerran ja neljännen tapasin vasta kuvauspäivänä. Olin valmistautunut lukemalla käsikirjoitusta, ja pidimme Kirsin kanssa hahmojen luonteesta ja tyylistä pikapalaverin Jkl-Mre -automatkan aikana. Kuvausvaatteet kaivettiin suoraan teatterin pukuvaraston hämärästä. Tosin valikoiman ollessa rajallinen tulee aina hyödynnettyä muutakin saatavilla olevaa materiaalia, ja yksi kuvan huiveista on napattu ohjaajan kaulasta kuvia varten :D Arvaattekos mikä noista?

parhaissakin perheissä murmuu

Mummo, äiti, tytär ja poika

kuvausryhmä

Kuvausryhmää

parhaissakin perheissä

Hutunkeittoa perheen herruudesta

riihivuori

Kuvauspaikka kaukana teatterilavasteista

Asut tuskin tulevat lavalle tällaisinaan kun ensi-ilta marraskuun ensimmäisenä koittaa, mutta joitakin nyt löytyneitä vaatekappeleita varmasti jää käyttöönkin. Kuvauksiin stailatessa kun kokonaisuudeksi riittää kuvissa näkyvät henkilöt, mutta näytelmässä esiintyy heidän lisäkseen toistakymmentä muutakin hahmoa ja useissa eri kohtauksissa, jolloin värimaailma pakostikin laajenee/muuttuu. Myös lavastuksen värimaailma on ratkaisevassa osassa myös puvustuksen suhteen, mikäli hahmojen ei esimerkiksi tahdo ”hukkuvan” taustaansa optisesti (laitapa mustaa mustan eteen ja yritä erottaa rajat).

Kuvauksissa pätevät muutenkin eri säännöt kuin lavalla. Jos vaate päällä ei tarvitse suuremmin liikkua kuvaa varten, niin kengät voivat olla väärää kokoa, alta näkyvän vääränvärisen paidankauluksen voi peittää huivilla, liian isoa vaatetta voi pikapienentää hakaneulalla takaa… Kuviot ja värit toistuvat eri tavalla linssin läpi, yksityiskohdat näkyvät kuvissa usein lavaa paremmin ja toisaalta taas kuvassa voi häivyttää vääriä detaljeja sekä rajaamalla että kuvankäsittelylläkin.

Tästä kaikesta huolimatta teattereiden pressikuviin yleensä valikoituvat ne vaatteet, jotka näyttelijöillä näytelmässäkin käytössä on, mutta näissä etukäteis-markkinointimateriaaleissa usein vilahtaa keskeneräisiä asuja. Parin kuukauden päästä selviää, mihin ollaan näidenkin hahmojen kanssa päädytty!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s