T-paidan pikatuunaus for dummies

Viikonloppuna Naamat -festareilla infotyttönä napottaessani kohtasin jälleen vanhan tutun ongelman: Tarjolla oli t-paitoja helekutin hienolla (kameli!)printillä, mutta ainoastaan miesten mallia. Pääntie on ahdas, hihat ankean mittaiset ja mitoitus muutenkin naisellisemmalle kropalle/tyttömäisempää tyyliä suosivalle totaalisen väärä. Mitä tekee hän, kun tahtoo paidan päällensä asap, muttei ole sattumalta festarivarustuksessa mukana ompelukonetta? Tarttuu saksiin, tietty!

Noh, kävikin niin, että kyseisellä mallilla saksituunatuista paidoista tuli lopulta pienimuotoinen hitti. Tässä yhden festarikävijän poseeraus tyytyväisenä uudessa paidassaan:

t-paita valmis

(Bonarina taustan paidaton kesämies, joka varmasti arvostaa internettiin päätymistään. Toivokaamme hänen olleen fiksu ja ostaneen niin ikään tämän törkeän upean kameliteepparin itselleen. Tuunattuna tahi ei.)

Paljastan teille seuraavaksi tämän suuren liikesalaisuuteni kaikkine vaiheineen:
tämä tuunaus on yksinkertaisuudessaan niin äärimmäisen helppo, että siinä onnistuu kuka vaan. Seuraava madskillz photosh** -tuotos on laadittu Gimpillä, jota en siis vanhana photari(ni)stinä osaa vielä kovinkaan laadukkaasti käyttää:

t-paidan tuunaus kaavakuva
Työvaiheet:
1. Leikkaa hihat punaisia viivoja pitkin. Venytä leikattua reunaa kevyesti, niin reuna kääntyy!
(pro tip: kun olet leikannut ensimmäisen hihan, käytä jo leikkaamaasi palaa kaavana toiseen saadaksesi symmetrisen lopputuloksen)
2. Leikkaa pääntie mieleiseksesi, esim. punaisten viivojen mukaisesti. Venytä leikattua reunaa!
3. Leikkaa helmaan halkio punaisen viivan mukaisesti. HUOM! Vain paidan etukappaleeseen, älä leikkaa vahingossa selkäosaa!
4. Solmi helman halkion kulmat yhteen tuplasolmulle. Mitä pidempi halkio, sitä lyhempi ja/tai kireämpi paidan helmasta on mahdollista saada. Solmiminen on helpointa, kun paita on jo päälläsi.

Yritin myös ottaa muutamat valokuvat aiheesta. Paita näyttää hämäävästi erilaiselta tässä tapauksessa myös siksi, että leikkaamaton versio on poikakaverin ja puolta isompi kuin leikattu omani, joten printin mittasuhteet ovat erilaiset.  (Varoitan jo etukäteen, että kuvien laatu on samaa tasoa kuin gimp-luomukseni, ja festarirähjän voi melkein haistaa kuvia katsomalla. Nam.)

Ennen:
alkuperäinen t-paita

…ja jälkeen:
kissapaita

greta

Asia selvä. Kelpaa myös kissalle.

_________________________________

Mietitte kuitenkin seuraavia kysymyksiä, joten vastaan niihin jo etukäteen:

1) Eikö paita purkaudu jos sen vaan leikkaa?
No, laadukas trikoopaita ei juurikaan. Ompelukoneella voi toki varmistaa olkasaumojen kohdat, jos jaksaa. Itse en yleensä jaksa. Hyvin kestää pesut ja muut silti :)

2) Voinko leikata sen myös niin-tai-niin-tai-niin?
Todennäköisesti, testaa! Avoimempi selkäosa, solmu keskellä, hapsut helmassa – kaikki onnistuu pelkillä saksilla! Jos epäilyttää, käy hakemassa kirpparilta tai kierrätyskeskuksesta testiversio, johon voit testata ideoitasi ennen lempparipaitaan kajoamista.

Muita kysymyksiä? Kysy, mä vastaan! :)

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”T-paidan pikatuunaus for dummies

  1. Tässä on DIY-ohje jonka voisin ehkä jopa toteuttaa! Mulle t-paitojen ongelma on juurikin nuo kaula-aukot, jotka yleensä ovat liian kireitä makuuni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s